Nagrody

1154 pkt Zaloguj się

  • wymiary: 142 x 202
  • liczba stron: 176
  • data rozpoczęcia sprzedaży: 2013-02-21
  • PKWiU: ex 58.11.1
  • ISBN: 978-83-7839-461-7

Encyklopedia Gotowania 01/2013 Najlepsze przepisy na placki i placuszki
Autor: Praca zbiorowa
Placki, racuchy i naleśniki uważane są przeważnie za desery i potrawy jarskie. Nie całkiem słusznie. Faktem jest, że jeśli na śniadanie robimy sobie racuchy, to najczęściej posypujemy je cukrem pudrem, że najpopularniejsze w naszym kraju naleśniki to naleśniki z twarogiem, a placki smażymy zazwyczaj z jabłkami. Ale przecież istnieją dziesiątki rodzajów tych potraw z innymi niż słodkie dodatkami – z żółtym serem, różnymi warzywami, posiekanym mięsem, szynką czy ziołami…
Nie rezygnując w naszym poradniku z tradycyjnie podawanych na słodko placków, naleśników czy racuchów, podajemy też przepisy na ich wersje pikantne, mniej znane czy też mniej popularne na polskich stołach.

Przypomnij haslo [zamknij]
Login:


Email:
Na podany adres email zostanie wyłasne hasło.
wróć do logowania