Nagrody

Lagavulin 16 YO Whisky Single Malt
Jedna z ikon szkockiego gorzelnictwa , wytwórnia z Islay założona w początkach XVIII wieku. Lagavulin w odróznieniu od pozostałych 7 producentów z Islay jest łagodniejszy i nie tak bardzo zdominowany nutami torfowymi. 16-letnia whisky słodowa z wyspy Islay o ciemno-brązowym kolorze, mocnym smaku drewna wrzosy i torfu, długo pozostająca na podniebieniu. Bogactwo aromatów - morskie powietrze i wodorosty splatają się z lekko torfowym dymem oraz nutami sherry, wrzosu, a nawet tostowego pieczywa. W palecie smakowej to, co w whisky najpiękniejsze - zadziwiające warstwy odkrywające się jedna po drugiej. Począwszy od wytrawnych, torfowych i morskich doznań, przechodzących wkrótce w lekką słodycz sherry. Zawartość alkoholu: 43%

Kraj pochodzenia: Włochy

Przypomnij haslo [zamknij]
Login:


Email:
Na podany adres email zostanie wyłasne hasło.
wróć do logowania