Nagrody

Radici Taurasi Mastroberardino
Tradycja winnic Mastroberardino, sięga XVII wieku, kiedy to jak mówią przekazy, jeden z członków rodziny Berardino uzyskał tytuł &Mastro&, co oznacza w wolnym tłumaczeniu Mistrza w wykonywanym zawodzie ( w tym wypadku mamy do czynienia z winiarzem). Wybór rodziny, już od tej pory nazywanej Mastroberardino padł na miejscowość Atripalda, w sercu winnego regionu Irpinia w Kampanii. Kampania to region, gdzie leży osławione starożytne miasto Pompei, zniszczone przez wulkan Wezuwiusz, gdzie nazwy tych dwóch miejsc, są też umieszczone w nazwach win tego producenta. To tutaj od dziesięciu już pokoleń, rodzina Mastroberardino wspina się na wyżyny światowego winiarstwa, tworząc wspaniałe wina, których teraz i Państwo możecie zakosztować. Nos, bogaty, intensywny o dominującym aromacie leśnych jagód. W smaku elegancki, i trwały. W ustach pełne i zdecydowane, doskonale skoncentrowane aglianico, wyraźnie zaznaczone taniny, Smak od pełnej wiśni z gorzkawą czekoladową nutą, po powidła truskawkowe i czarny pieprz. Wino polecane do dań pikantnych i trufli, oraz starzonych serów. Polecamy Aglianico w najlepszym wydaniu ! alk 13.5%

Kraj pochodzenia: Włochy

Przypomnij haslo [zamknij]
Login:


Email:
Na podany adres email zostanie wyłasne hasło.
wróć do logowania