Nagrody

Oliva Arzuaga Cornicabra

Oliwę Arzuaga produkuje się z odmiany Carnicabra, bardzo cenionej ze względu na niską kwasowość wytwarzanej z niej oliwy. Zbiór oliwek odbywa się w momencie ich optymalnej dojrzałości, w sposób tradycyjny. Do produkcji oliwy używa się tylko najlepszych owoców, odrzucając te, które dojrzały przedwcześnie i spadły na ziemię. Tłoczenie następuje natychmiast po zbiorach (nie później niż 24h), aby właściwości organoleptyczne oliwy nie uległy zmianie. W nowoczesnej olejarni, dzięki najnowszym procesom technologicznym i szczegółowej kontroli jakości, powstaje wyjątkowy produkt: oliwa o bardzo niskiej kwasowości (poniżej 0,2%). Aceite Arzuaga została uznana za jedną z 30 najlepszych oliw na świecie.



Kraj pochodzenia: Hiszpania

Przypomnij haslo [zamknij]
Login:


Email:
Na podany adres email zostanie wyłasne hasło.
wróć do logowania